20’lik Diş Ağrısına Ne İyi Gelir?

20’lik Diş Ağrısına Ne İyi Gelir?

18-20’li yaşlarda çıkan 20’lik diş ağrısı günlük hayatı zorlaştırabilir. Ağız kısmında birbirine komşu yan dişler ve çene kemiği bu yüzden zarar görebiliyor. Ancak bazı insanlarda 20’lik diş çıkmayabiliyor. 20’lik diş ile ilgili herşey sayfamızda bulunmaktadır. Gelin birlikte inceleyelim. 

20’lik Diş Nedir?

20’lik diş, genellikle 18-21 yaşları arasında gelişimin tamamlayıp ağızda yer alan 4 büyük azı dişleridir. Halk arasında ‘’Yetişkin dişleri’’ olarak da tabir edilebilir. 

20 yaş dişleri, illa 20 yaşında çıkmak zorunda değildir. Bu dişler genellikle 16-25 yaş arasında da çıkabilir. Bazı insanlarda hiç çıkmayabilir. Ancak ağızda 20’lik dişlerin olmadığı anlamına gelmez. Bazı dişler ağızda gömülü kalabiliyor. Gömülü dişlerin durumu ancak diş hekimi kontrollerinde yapılan röntgen incelemelerinde görülebilir

Ayrıca bkz: Kliniğimizde yer alan ve birçok kişinin merak ettiği Elazığ implant fiyatları içeriğimize de göz atabilirsiniz.

20’lik Diş Çekimi

20’lik diş çekimi sırasında hastaya lokal anestezi uygulanır. Tedavi edilecek bölgenin uyuşma süresi olarak 5-10 dır. Diş hekimi ameliyat için uygun aletler ile önce büyük olan dişinizi parçalayarak çekmeyi deneyecektir. Bu işlem bir uzman ve bir asistan doktor ile yarım saat içerisinde tamamlanabilir. Eğer diş bölgesi iltihaplıysa çekilmesi sakıncalı olabilir. Diş röntgeninden çıkan sonuca göre çekim işlemi yapılır. 20’lik diş çekimi, zamanından önce yapılmazsa, çürüğe neden olabilir. Öndeki dişlere baskı yaparak çene yapısını bozabilir. Dişlerin iltihaplanması kolaylaşır. Bu da Kalp, Mide ve Kalp gibi diğer hayati organlara zarar verir. 

20’lik Diş Ağrısına Ne İyi Gelir?

İnsan sağlığı bakımından temiz tutması gereken yerlerden birisi dişlerdir. 20’lik diş ağrısına ne iyi gelir? sorusunun cevabı aşağıdan bulabilirsiniz.

  • Ağrıyan bölgeye 4-5 dakika buz konulması gerekiyor. Buzun uyuşturma etkisi ile kısa süre içinde ağrılar dindirilebilir. Ancak buzun direkt olarak dişe temas etmemesi gerekir. Yoksa diş eti kanamalarına sebep olur.
  • Tuzlu su ile gargara yapılarak 20’lik diş ağrısına iyi geldiği söylenir. Su ne sıcak ne de soğuk olmalı. Ilık bir suyu 30 saniye boyunca ağızda tutun daha sonra lavaboya tükürün. İşte bu kadar basit.
  • Karbonat kullanmakta 20’lik diş ağrısına iyi gelmektedir. ılık suyun içine konulabilir ya da bir fırça yardımıyla dişlere sürülebilir. Ancak fırçalama işlemi çok bastırılmadan nazik biçimde yapılmalı.
  • En basit yöntem ise dişlerin düzenli bir şekilde fırçalanması da diş ağrısının oluşmasını engelleyebilir. Diş etlerine zarar vermemesi için yumuşak başlı diş fırçası tavsiye edilir. Diş fırçalamak sadece diş ağrısını engellemez, plak ve bakterileri yok eder.

Bizler Elazığ diş kliniği olarak sizlere birçok alanda ağız ve diş sağlığı konusunda yardımcı olmaktayız. Aynı zamanda son dönemlerin popüler tedavilerinden birisi olan Elazığ gülüş cerrahisi sayfamıza da göz atabilirsiniz.

Acil durumlarda 20'lik diş bölgesine buz uygulaması yapılabilir. Aynı zamanda sıcak su çalkalaması ve oksijenli su gargarası gibi yöntemlerde ağrıyı hafifleten unsurlardır.

Bu ağrı türü genel olarak kulak, boyun ve baş kısımlarına vurmaktadır. Aynı zamanda ağrı çene kısmında da yayılma yaparak çene ağrısı yapabilir. Eğer ileri derecede bir durum söz konusu ise, lenflerinde şişmesi olası durumlardan birisidir.

Bu noktada kesin bir fiyat belirlemek doğru olmayacaktır. Elazığ diş kliniği olarak bizlerle iletişime geçebilirsiniz. Bu sayede çok daha faydalı ve hızlı bir şekilde işlemlerinizi sağlayabilirsiniz.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.