Diş Eti Kanaması Neden Olur?

Diş Eti Kanaması Neden Olur?

Diş eti kanaması, çok ciddiye alınmayan problemlerden biridir. Ancak tedavi edilmezse, insanlarda diş kaybına neden olur. Bazı durumlarda dişlerimizi sert fırçaladığımızda ortaya çıkar. Diş eti neden kanar? Diş eti kanaması nedir? İçeriğimizde bulabilirsiniz.

Diş Eti Kanaması Nedir?

Diş eti kanaması, diş bölgesinde oluşan hastalıkları ilk belirtisi diyebiliriz. Ağız ve diş sağlığı için gerekli önlemleri almadığımız zaman ortaya çıkar. Diş eti hastalığının tedavisi ihmalle gelmez. Çünkü tedavi edilmemesi halinde diğer vücut organlarını olumsuz bir şekilde etkiler. Herhangi bir zamanda durduk yere diş eti kanaması ile karşılaşabiliriz. Birçok sebepten dolayı dişlerimiz kanayabilir. Dikkat edilmemesi durumunda. Pek çok sağlık sorunu ile karşılaşabiliriz. 

Aynı zamanda Elazığ diş hekimi olarak yürüttüğümüz Elazığ Diş Estetiği tedavi yöntemimize de göz atmanızı tavsiye etmekteyiz.

Diş Eti Kanaması Neden Olur?

Diş eti kanaması neden olur. sorusunun cevabını aşağıdaki bölümde bulabilirsiniz.

  1. Yeterli şekilde dişlerin fırçalanmaması, diş ipi ve diğer malzemelerin kullanılmaması diş eti kanamasına sebep olabilir. Ancak diş fırçalarken çok fazla baskı uygularsanız yine kanama meydana gelir.
  2. Sağlıksız yiyecekler tüketirseniz aynı şekilde dişleriniz kanayabilir. Yiyeceklerde bulunan maddeler diş etine zarar veriyor. Bu da haliyle kanamaya yol açıyor.
  3. Bazı ilaçlar ve antibiyotikler diş eti kanamasına yol açabilir. Bu yüzden dişlerinize zarar vermeyecek ilaçları kullanmalısınız.
  4. Hamile olan kadınların, hormon değişikliği nedeniyle sık sık diş etlerinde kanamalar oluşur.
  5. A ve C vitamini eksik olan kişilerde daha çok meydana gelir. Diş eti sorunuyla karşılaşmak istemiyorsanız. Bol bol vitamin almalısınız. 
  6. Stres, birçok hastalığı tetiklediği gibi, diş hastalıklarına da zemin hazırlar. Diş eti kanamasının yanında diş kaybına da sebep olabilir.
  7. Sigara kullanımı, diş eti kanaması nedenlerinden biridir. Hatta dişlerin kararmasına da yol açar.
  8. Şeker hastaları olan bireylerde sık sık görülür.
  9. Ağız yapısına uygun olmayan protezler, ağız ve çeneye baskı uyguladıkları için diş eti kanamalarına yol açabilirler.
  10. Diş eti iltihaplanması dediğimiz ‘’Gingivit’’ sebebiyle, diş eti hassaslaşır ve kanamaya başlar.

Diş Eti Kanaması Nasıl Geçer?

Diş eti kanamasını önlemek için ilk önce hangi sebepten dolayı olduğunu öğrenmemiz gerekir. Diş eti kanaması nasıl geçer sorusunun cevabını aşağıda yazan yöntemleri uygulamanız yeterlidir. 

  1. Günde 2 kez dişlerinizi fırçalamalısınız. Ancak bu da yeterli değil. Ağız gargarası ve diş ipiyle temizlik yapmanız gerekiyor.
  2. Sigara ve alkolden uzak durmalısınız. Diş sağlığı için son derece zararlıdır.
  3. Yumuşak diş fırçası ve kişinin diş yapısına göre diş macunu kullanılması gerekir. Fırçalarken dişlere çok fazla baskı yapılmamalıdır.
  4. Tuzlu suyla gargara yapmak, diş eti kanamalarını önlediği gibi dişlerdeki ağrıyı hafifletir.
  5. Bol bol su içilmelidir.
  6. Çok sert ve sıcak gıdalar tüketilmemeli. Şeker ve karbonhidratlı yiyecekler azaltılmalı.
  7. Portakal, limon, havuç, ıspanak, soya, pazı gibi yiyecekler diş sağlığına iyi gelir. Bu yüzden yeterli ölçüde tüketilmesi gerekir.
  8. Yılda bir kez diş hekimine gidip dişlerinizi kontrol ettirmelisiniz.

Ayrıca bkz: Elazığ diş hekimi olarak güncel olarak blog içeriklerimizi paylaşmaktayız. Ağız ve diş sağlığı ile ilgili tüm sorularınızı yorum olarak bizlere iletebilirsiniz.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.