Diş Eti Hastalıkları Nelerdir?

Elazığ diş eti hastalıkları, kişilerin dişlerinde meydana gelen tüm sorun ve hastalıklara çözüm üreten kliniğimiz ile hizmete devam etmekteyiz. Yetişkin kişilerdeki diş kayıplarının %70’inden diş etleri sorumludur. Periodontoloji, dişlerin etrafındaki dokularla ilgilenen bilim dalıdır ve bu dokularda çeşitli nedenlerle oluşan iltihabi diş eti hastalıklarına periodontal hastalıklar da denir. Erken teşhis diş eti hastalıklarının tedavisini kolaylaştırır ve tedavi başarı oranını artırır. Diş eti hastalıklarının önlenmesi veya erken teşhisi ve tedavisi kişinin doğal dişlerini korur, daha rahat bir çiğneme işlevi sağlar ve sindirimi artırır.

Diş Hastalıkları Belirtileri Nelerdir?

Elazığ diş eti cerrahisi olarak, periodontal hastalıkların iyileşme sürecinde sizlere tedaviler uygulamaktayız. Diş eti hastalığı, dişleri çevreleyen ve destekleyen dokuları etkileyen bir enfeksiyondur ve çürüğü olmayan kişilerde diş kaybına neden olabilir. Diş eti hastalığı çocukları, ergenleri, yetişkinleri ve yaşlıları etkiler, ancak genellikle ağrısız olduğu için semptomlar fark edilmeyebilir ve sıklıkla diş hekimine gitmeyi geciktirebilir.

Diş Eti Hastalıkları Nasıl Tedavi Edilir?

Elazığ diş eti uzmanı olarak, alanımızda birçok farklı hastalık ve diş tedavi yöntemlerimizi uygulamaktayız. En sık görülen diş eti hastalıkları; gingivitis, kronik periodontitis, progresif periodontitis, sistemik hastalıklı periodontitis, nekroza neden olan periodontal hastalık, dişeti apsesi ve periodontal apselerdir. Diş eti hastalıkları belirtileri şunları içerir:

  • Doğal olarak veya dişlerinizi fırçaladığınızda kanayan diş etleri
  • Şiş, hassas ve kırmızı diş etleri
  • Ağızda hoş olmayan bir koku,
  • Diş eti çekilmesi, dişlerden kolay ayrılma,
  • Dişler ve diş etleri arasında iltihaplı akıntı,
  • Dişler sallanmaya veya yavaş yavaş ayrılmaya başlar.
  • Oklüzyon sırasında alt ve üst dişler arasındaki ilişkideki değişiklikleri sayabilirsiniz.

Diş Eti Hastalıkları Nasıl Tedavi Edilir?

Diş eti hastalıklarıElazığ diş hekimliği olarak en iyi yöntemlerimiz eşliğinde tedavi etmekteyiz. Diş eti hastalıklarının erken evrelerinde, tedaviye yönelik cerrahi olmayan yaklaşımlar genellikle yeterlidir. Erken periodontal tedavide hastalara diş ve kök yüzeyleri temizlendikten sonra ağız hijyeni konusunda eğitim verilir. Kontrollü oklüzyon, boşluklar ve yirmilik dişler gibi mikropların ve gıda parçacıklarının birikmesini teşvik eden tutma bölgelerini ortadan kaldırır. Bu nedenle amaç, diş etlerindeki iltihabı azaltmak veya ortadan kaldırmak ve diş eti iltihabına neden olan mikroorganizmaları ortadan kaldırmaktır. Bu tedaviden sonra diş etleri dişe uyum sağlar, küçülür ve doku ceplerinden kurtulur. Daha ileri vakalarda cerrahi tedavi, dişlerin etrafındaki derin periodontal ceplerdeki tartarı giderir, cepleri çıkarır ve hastaya pürüzsüz kök yüzeyleri ve kolay temizlenebilir diş etleri bırakır. Cerrahi müdahaleler subgingival küretaj, gingivektomi, gingivoplasti ve flep cerrahisi olarak yapılabilir.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.